понедељак, 23. октобар 2023.

Zašto biram SUV vozilo za rent a car




Ima ono naše "ko šta voli nek izvoli". To važi sve dotle dok se ne posegne za novčanikom. A onda se stavovi brzo menjaju.

Tako je i sa najmom vozila. U početku želje su jedno a do uzimanja ključa od rent a car agencije dugačak je put.


Kako birati vozilo za iznajmljivanje


Naučili smo.

Prvi korak je koliko ste platežni. Pa onda skloni iznajmljivanju vozila. I tako redom.

Sada je već lakše jer novci su tu. A ako je tako onda idemo ono naše da izbor automobila za iznajmljivanje zavisi od vaših individualnih potreba i preferencija iliti afiniteta. 


Ipak, pored budžeta postoji još nekoliko faktora koji vam mogu pomoći da donesete pravu odluku. Ili makar malčice porazmislite o njima pre nego što odaberete vozilo.


Svrha putovanja: Ako planirate da se vozite po gradu, odgovaraće vam mali automobil ili limuzina. Ako treba da ponesete puno prtljaga, kofera ili ako putujete u grupi, razmislite o kombiju ili SUV-u.


Budžet: Cene najma automobila mogu značajno varirati u zavisnosti od vrste automobila i naravno dužine najma vozila. Uzmite u obzir svoj budžet prilikom odabira automobila ali i stvarne potrebe.


Veličina i udobnost: Ako su vam važni udobnost i prostor u automobilu, razmislite o većim automobilima sa više prostora za noge i dodatnim sadržajima kao što je klima uređaj. 

Komfor je bitan!


Marka i model: Nema dva ista otiska prstiju. Neko preferira određenu marku ili model automobila zbog njihove reputacije, pogodnosti ili stila a rekao bih pre svega zbog navike. Ta marka ili kraj sveta. Ipak smo to mi. 

Ako ste baš baš ono vezani za neki model i brend onda rezervišite unapred vozilo za rent a car po vašoj želji.


Dodatne opcije: Ako su vam potrebne određene dodatne opcije, kao što su automatski menjač (koji baš preferiram u poslednje vreme), ​​navigacija ili sedište za decu, proverite nudi li automobil koji odaberete ove funkcije. Strpljivo se informiši da se ne bi lagano kajao.

Zašto ovo govorimo? Mislimo da nije zastareo model pa nema mogućnost da udenete dečije sedište mada to ne bi smelo da se dogodi zbog Zakonskih propisa o starosti vozila i standarda.


Kilometraža: Ako ćete putovati na velike udaljenosti, odaberite automobil koji će veliku kilometražu racionalno hendlovati, kako biste uštedeli na troškovima goriva. Proverite uslove najam oko kilometraže pri odabiru agencije za rent a car da ne biste plaćali penale zbog prekoračenja kilometraže.


Kada uzmete u obzir sve ove faktore, uporedite različite agencije za iznajmljivanje da biste pronašli najbolju ponudu za vas.


Zašto su SUV vozila dobar izbor za rent a car?


Mogućnost terenske vožnje: SUV vozila obično imaju viši položaj sedenja i pogon na sva četiri točka, i to pravi razliku. U stvari to ih čini idealnim za vožnju po terenu i neravnim putevima a kada se ide na odmor, bilo vikend ili duži to je veoma česta situacija.


Prostranost: SUV vozila često imaju više prostora unutra, što može biti korisno za vuču većih tereta ili za duga putovanja sa porodicom. A nekako iz mog ugla i ako ima viška prostora ne smeta.


Skriveni troškovi: Ovo je mesto na koje posebno treba da obratite pažnju. U moru ponuda popusta, akcija treba se snaći i kada birate firmu za najam vozila posebno obratite pažnju da li u ponudi postoje neki skriveni troškovi koji nisu eksplicitno iskazani.


Sigurnost: SUV vozila obično imaju bolju stabilnost na putu i upravljivost, što može smanjiti rizik od nesreće.


Svestranost: SUV vozila se mogu koristiti i za gradska putovanja i za putovanja na velike udaljenosti.


Status: Mnogi ljudi veruju da SUV izgleda elegantnije i prestižnije od običnog putničkog automobila.


Ako mene pitate SUV vozilo je dobar izbor. Primereno za sve uslove, terene, za gradsku vožnju. Udobno, prostrano i dobro vuče. 


 

3 коментара:

  1. Po meni su SUV vozila ubedljivo najbolja, pogotovo za velike porodice.

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo troše. teško se za njih nadje parking, ima mnogo mrtvih uglova, mala deca se ne vide kada su ook auta. Ja ne volim SUVove.

    ОдговориИзбриши
  3. Volim SUV-ove, mada mislim da ih nije praktično voziti po gradu. Ali zato su za putovanja nezamenjivi. Nema ograničenja što se vrste terena tiče, troše, ali i daju mnogo, tako da kad krenem na letovanje ili zimovanje, obavezno iznajmim neki veliki Volvo ili nešto slično, i ne brinem. Ma super su SUV-ovi.

    ОдговориИзбриши