петак, 21. децембар 2018.

Prednosti iznajmljivanja automobila u odnosu na javni prevoz
Jeftinije je - Kada pravite unapred računicu o vašim transportnim troškovima, na prvi pogled je javni prevoz mnogo jeftiniji. Ali  veoma je realna mogućnost da ćete nekad propustiti autobus ili voz, ili ne možete da ih sačekate, ili vam ne odgovara njihov red vožnje, ili se oni pokvare (što je kod nas čest slučaj) itd, itd…, tako da ćete na kraju da završite u taksiju.


 

Ušteda vremena - Iznajmljeni automobil je daleko brži od javnog gradskog ili međugradskog prevoza. Što se kraće vozite, to imate više vremena za neke druge aktivnosti. Osim toga, ne čekate autobus ili voz na stanici.

Mogućnost da se vidi više - Kada putujete autobusom ili vozom,  ograničeni ste na rutu i puteve gde ide to prevozno sredstvo. Ukoliko iznajmite vozilo imate slobodu da sami birate gde ćete ići, šta ćete videti i posetiti. Posebna prednost za ljude koji vole avanture i hoće da vide nove stvari, otkriju nova mesta i upoznaju nove ljude.

Osećate se kako lokalac - Neponovljiv je osećaj kada se utopite u lokalnu sredinu, postanete deo nje i ponašate se kao stanovnik kraja. To je moguće samo ako iznajmite vozilo koje je adekvatno kraju u kome se vozite. Na primer, ukoliko ste u nekom siromašnijem kraju, nemojte iznajmljivati skup Mercedes ili Ferari.

Ne možete da pronađete taksi - ponekad je veoma, veoma teško pronaći taksi kada vam je potreban. Posebno se to dešava za vreme praznika (Nova godina, Uskrs, Božić,velike  slave, itd), kada je vreme loše, u sitnim noćnim satima, kada treba da idete u neki dalji (i ozloglašeni) deo grada, u vreme saobraćajnog špica, i slično.


Ne mora da nosite kofere u ruci – Ukoliko putujete javnim prevozom vrlo često morate sami da vučete vaš prtljag.  Jednostavnije je da ih stavite u gepek. Ukoliko imate više kofera, torbi, kutija, možete da rezervišete veći automobil, ako imate manje, onda je dovoljan i manji. Ukoliko imate skije ili slične predmete, možete rentirati auto sa prtljažnikom na krovu, ukoliko imate baš mnogo stvari dolazi u obzir i kombi.

Prevoz od vrata do vrata – ne morate da tražite prevoz do autobuske ili železničke stanice.Bonus: Ukoliko rezervište vozilo on-line, i nekoliko nedelja unapred, možete u rent a car agencijama da dobijete popust. 

2 коментара: