среда, 7. октобар 2015.

Koji auto iznajmiti za gradsku vožnju?

Vožnja kroz Beograd


Ako dolazite u Beograd i potrebno vam je da iznajmite auto, ovdašnje rent a car agencije imaju veliku ponudu automobila svih klasa. U zavisnosti od toga da li ćete auto koristiti najviše za gradsku vožnju, ili planirate i neke dalje relacije, možete da napravite svoj izbor.

Saobraćaj u Beogradu je takav da su česte gužve, ponekad zastoj u vreme špica, a u centralnoj gradskoj zoni nije baš lako doći do slobodnog parking mesta. Auto koji će vam završiti posao treba da bude kompaktan, zgodan za parkiranje i sa manjom potrošnjom goriva. Neki od najtraženijih modela su:
  • chevrolet spark (economy)
  • fiat punto (A)
  • skoda fabia (B)
  • opel corsa (B+)

Chevrolet Spark


Auto malih dimenzija, zgodan za vožnju kroz uske gradske ulice. Isto tako, zahvalan za parkiranje, jer upravo zbog njegovih dimenzija nije potreban veliki manevarski prostor.
Prednost je i mala potrošnja - u proseku 5.1 l na pređenih 100 km.
Unutrašnjost automobila je urađena tako da se mislilo na sve detalje. Pored pregrade za odlaganje sitnica, ispred menjača se nalazi pregrada za čaše, ili manje flaše. U vrata možete da smestite čak i flašu zapremine 1.5l.




Ako njime planirate na duži put, dobro je znati da mu je zapremna gepeka 170l, a može se dobiti i 3 puta veći prostor obaranjem zadnjih sedišta.
Ukoliko ste navikli na komfor većih automobila, onda ga preporučujemo za gradsku vožnju i kraće relacije. Može se iznajmiti po ceni većod 16 eura po danu.

Fiat Punto


Ovo je jedan od najpopularnijih automobila na našim putevima. Iako pripada klasi manjih i jeftinijih automobila, ima veoma prostranu kabinu i slodine karakteristike. Prosečna potrošnja u gradskoj vožnji mu je oko 7l goriva na 100 km, a na relaciji troši čak i manje od 5l za istu kilometražu.
Ima dovoljno mesta za vozača, a i putnici na zadnjem sedištu se mogu udobno smestiti, ako prednja sedišta nisu povučena baš do kraja.
Neki opšti utisak vozača o ovom autu je da je okretan, lagan za vožnju i parkiranje. Cena najma po danu kreće od 20 eur.


Škoda Fabia


Još jedan tip automobila koji se često sreće kod nas. Popularan je pre svega jer je dobar za vožnju i nudi dosta prostora. Potrošnja se kreće oko 7.5l na 100 pređenih kilometara gradske vožnje, ali oko 5l za istu kilometražu van grada.
Ovaj auto je poznat i po svojoj pouzdanosti. Čak i da se desi neki kvar, lako je doći do delova i majstora koji će problem rešiti.
Preporučuje se za gradsku vožnju, ali i za porodična putovanja. Ono što mu vozači najčešće zameraju je manji gepek i malo slabija preglednost.



Za iznajmljivanje Škode Fabie cena se kreće od 21 eur po danu za duži najam, pa do 44 eura ako je iznajmljujete samo na jedan dan.

Opel Corsa


Ovaj Opelov model popularan je širom našeg kontinenta, pa čak i u ostatku sveta.
Osim lepog i elegantnog izgleda, omiljena je zbog male potrošnje goriva. Slično kao i kod prethodnih modela, oko 7-8l na 100 km gradske vožnje, a oko 5l za vožnju na otvorenom putu.
Glavna zamerka je nedostatak komfora u kabini, pa je vozači uglavnom preporučuju za gradsku vožnju i kraće relacije.
Pouzdan auto, koji nije sklon kvarenju, i nema velikih zamerki na njegovu funkcionalnost.
Cena rentiranja za Opel Corsu kreće se od 23 do 46 eura po danu, u zavisnosti od perioda na koji želite da je iznajmite.



Ukoliko vam je potrebno da iznajmite auto u Beogradu, vodite se ovim smernicama:
  • istražite na Internetu ponude rent a car agencija u uporedite cene
  • proverite kakve popuste i akcije možete da dobijete u periodu koji vas zanima
  • raspitajte se šta je sve uključeno u cenu najma, a koje se usluge i oprema dodatno naplaćuju
  • po preuzimanju auta, ne zaboravite da napravite kratku proveru pre nego što odvezete auto

Većina rent a car agencija koje posluju u Beogradu ima svoje predstavništvo na Aerodromu Nikola Tesla, i tamo možete preuzeti auto odmah po sletanju. Ako vam više odgovara neka druga lokacija u gradu (železnička ili autobuska stanica, hotel), možete da napravite i tu vrstu dogovora.


2 коментара: