четвртак, 18. септембар 2014.

Rent a car iz drugog ugla

Rent a car iz drugog ugla


Da li ste aktivan vozač?


U današnje vreme, imati auto je potreba, ali i luksuz koji ne može svako da priušti. Mladi ljudi često dođu u situaciju da polože vozački ispit, i da posle godinama ne sednu za volan jer ta investicija – kupovina automobila - nikako da dođe na red. Kao i svaku veštinu, i vožnju treba upražnjavati da biste ostali u formi, posebno ako imate u vidu da vam status aktivnog vozača može doneti prednost pri traženju ili promeni posla.

Ako niste u mogućnosti da auto kupite, možete da ga iznajmite. Potražite na internetu proverene i rent a car agencije sa reputacijom, pogledajte uslove i uporedite cene. Automobili ekonomik klase mogu da se rentiraju po pristupačnim cenama, ne troše mnogo i zgodni su za gradsku vožnju. Dobro se informišite, jer neke agencije daju i posebnu ponudu za najam preko 30 dana.


Naravno, morate imati u vidu osnovne uslove iznajmljivanja:
  • minimum 21 godina starosti
  • minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole
  • depozit (gotovinski ili kreditna kartica)
  • obavezno osiguranje

Proverite sta je sve uključeno u cenu najma, a šta se posebno doplaćuje.

Auto za putovanje

Korišćenje rent a car usluga najčešće se vezuje za boravak u drugom gradu, bilo poslovno ili privatno. Pristupačnije je od taksi prevoza i daje veću slobodu i komoditet. Međutim, iznajmljivanje automobila nije rezervisano samo za tu vrstu putovanja.

U ponudama turističkih agencija sve su popularnija tzv. "city break" putovanja, odnosno gradski turizam. Neke od traženijih i nama pristupačnih destinacije su: Budimpešta, Beč, Temišvar, i raznovrsna je ponuda tih aranžmana. 

Ako nemate auto, a niste ljubitelj autobusa i volite da sami isplanirate svoje vreme i rutu, razmislite o rentiranju automobila. U standardnu opremu uglavnom je uključena i gps navigacija, sto će olakšati snalaženje na izabranom odredištu. Troškove iznajmljivanja i goriva mozete podeliti sa prijateljima i zajedno isplanirati nezaboravan provod.

Još jedna od prednosti je što možete da izaberete termin putovanja koji vam odgovara, i da iskoristite mnoge druge pogodnosti koje nude rent a car agencije:

  • popust za iznajmljivanje određenog modela automobila
  • vikend tarifa (niže cene za najam automobila u dane vikenda)
  • plati 5 vozi 7 dana 

Budite u toku, pratite ponude i rezervišite na vreme. Nije neophodno da imate auto da biste uživali u mogućnostima koje on pruža. 


Нема коментара:

Постави коментар