четвртак, 10. јул 2014.

Preporuka za rent a car agenciju

Preporuka za rent a car agenciju

Beograd, pa generalno i Srbija, su sve češća destinacija za veliki broj posetilaca koji nisu iz naše zemlje. Pored stranaca tu je dosta i naših ljudi koji su privremeno ili stalno promenili mesto boravišta i većina od njih nije baš zainteresovana za korišćenje srpskog, beogradskog ili nekog drugog gradskog prevoza. Taxi prevoz je ipak nedovoljno komforan i skup i o naravno, preostaje opcija iznajmljivanje vozila od specijalizovanih agencija.

Kriterijumi za izbor rent a car agencije

U Srbiji, a posebno u Beogradu kao glavnom gradu, postoji veliki broj firmi koje se bave iznajmljivanjem vozila. Prilikom odabira agencije treba biti obazriv i jednostavno, utrošiti malo vremena na upoređivanje istih, kako u pogledu cena uluge, tako i u pogledu broja vozila i naravno, skrivenih ili neskrivenih troškova.

Najjednostavnije je krenuti od web sajtova agencija. Proverite koliko su firme uložile truda i sredstvaa da urade funkcionalne sajtove, i što je posebno važno, sajtove koji se lako pronalaze u glavnim pretraživačima, pre svega Google.

Dakle, jedna od najvažnijih kriterijuma, treba da budu podaci sa sajta agencije.


Šta gledati na sajtu?

Kada ste na sajtu firme, obavezno proverite:


  • Uslove korišćenja rent a car usluge,
  • Paletu vozila, tj. njihov broj i tipove,
  • Cenovnike,
  • Akcije, eventualne popuste za online rezervacije vozila,
  • Načine kontaktiranje sa vlasnicima sajta,
  • Postojanje online rezervacionog sistema na sajtu.


Takođe, pogledajte i profile ovih firmi na socijalnim mrežama, pre svega Facebook, Twitter, Pinterest, jer ćete tamo sigurno naći i komentare korisnika njihovih usluga. To bi za početak, trebalo da bude dovoljno da vaš izbor bude korektan i bez stresa sa korišćenjem usluga te agencije.

Često se stranci odlučuju za firme za renta kar koje imaju franšize u našoj zemlji, računajući da kod njih nema šale i da ne postoje nikakvi skriveni troškovi.
Mi nismo sigurni da je to tačno i zato predlažemo i sugerišemo da obavezno proverite sve uslove iznajmljivanja, posebno oko osiguranja i učešća u šteti.

Naša preporuka je da posebno obratite pažnju na uslove korišćenja vozila, tj. rent a car usluge. Rent a car agencije koje nude CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) sa 100% pokrivenošću, tj. bez skrivenih troškova, su logičan izbor.
Često je baš osiguranje od štete sa učešćem u šteti problematično mesto za mnoge koji ne pročitaju dobro uslove, uzdajući se u svoje kreditne kartice i svoje osiguravajuće kuće. Ponekad pravila za Balkanske zemlje nisu ista kao za zapadne zemlje, upravo zbog drugačijih rizika.


I na kraju, kao mala preporuka, izdvajamo sledeće rent a car agencije iz Beograda, za koje smo proverili da ono što prikazuju na sajtu jeste tako i u stvarnosti:

www.unirent.rs
www.rentacarmenadzer.com




3 коментара:

  1. Pogledao sam vozni park UniRent agencije vozila su odlicna i nova ali cenovnik usluga bi mogle biti nesta manje.

    ОдговориИзбриши
  2. U potrazi za idealnom rentacar agencijom naidjem na sajt rentacarmenadzer i odusevim se recima ,,sve ukljuceno u cenu'' da li je moguce da se konacno neko setio toga, umesto sto uvek na mnogim mestima bude fus nota, jos samo ovo da vam uracunamo.

    ОдговориИзбриши
  3. Još jedan kriterijum koji je važan je da li agencija nudi dugoročni najam
    Dugoročni najam je kadadse vozilo može iznajmiti na duže vreme, mesec, dv pa i više, sa popustom. Neke agencije idu tako daleko sa popustima da se više isplati iznajmiti vozilo nego kupiti ga. Ovo važi posebno za firme. Ukoliko agencija nema dugoročni najam, pređite na sledeću, možda ona ima.

    ОдговориИзбриши