четвртак, 10. јул 2014.

Preporuka za rent a car agenciju

Preporuka za rent a car agenciju

Beograd, pa generalno i Srbija, su sve češća destinacija za veliki broj posetilaca koji nisu iz naše zemlje. Pored stranaca tu je dosta i naših ljudi koji su privremeno ili stalno promenili mesto boravišta i većina od njih nije baš zainteresovana za korišćenje srpskog, beogradskog ili nekog drugog gradskog prevoza. Taxi prevoz je ipak nedovoljno komforan i skup i o naravno, preostaje opcija iznajmljivanje vozila od specijalizovanih agencija.

Kriterijumi za izbor rent a car agencije

U Srbiji, a posebno u Beogradu kao glavnom gradu, postoji veliki broj firmi koje se bave iznajmljivanjem vozila. Prilikom odabira agencije treba biti obazriv i jednostavno, utrošiti malo vremena na upoređivanje istih, kako u pogledu cena uluge, tako i u pogledu broja vozila i naravno, skrivenih ili neskrivenih troškova.

Najjednostavnije je krenuti od web sajtova agencija. Proverite koliko su firme uložile truda i sredstvaa da urade funkcionalne sajtove, i što je posebno važno, sajtove koji se lako pronalaze u glavnim pretraživačima, pre svega Google.

Dakle, jedna od najvažnijih kriterijuma, treba da budu podaci sa sajta agencije.


Šta gledati na sajtu?

Kada ste na sajtu firme, obavezno proverite:


  • Uslove korišćenja rent a car usluge,
  • Paletu vozila, tj. njihov broj i tipove,
  • Cenovnike,
  • Akcije, eventualne popuste za online rezervacije vozila,
  • Načine kontaktiranje sa vlasnicima sajta,
  • Postojanje online rezervacionog sistema na sajtu.


Takođe, pogledajte i profile ovih firmi na socijalnim mrežama, pre svega Facebook, Twitter, Pinterest, jer ćete tamo sigurno naći i komentare korisnika njihovih usluga. To bi za početak, trebalo da bude dovoljno da vaš izbor bude korektan i bez stresa sa korišćenjem usluga te agencije.

Često se stranci odlučuju za firme za renta kar koje imaju franšize u našoj zemlji, računajući da kod njih nema šale i da ne postoje nikakvi skriveni troškovi.
Mi nismo sigurni da je to tačno i zato predlažemo i sugerišemo da obavezno proverite sve uslove iznajmljivanja, posebno oko osiguranja i učešća u šteti.

Naša preporuka je da posebno obratite pažnju na uslove korišćenja vozila, tj. rent a car usluge. Rent a car agencije koje nude CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) sa 100% pokrivenošću, tj. bez skrivenih troškova, su logičan izbor.
Često je baš osiguranje od štete sa učešćem u šteti problematično mesto za mnoge koji ne pročitaju dobro uslove, uzdajući se u svoje kreditne kartice i svoje osiguravajuće kuće. Ponekad pravila za Balkanske zemlje nisu ista kao za zapadne zemlje, upravo zbog drugačijih rizika.


I na kraju, kao mala preporuka, izdvajamo sledeće rent a car agencije iz Beograda, za koje smo proverili da ono što prikazuju na sajtu jeste tako i u stvarnosti:

www.unirent.rs
www.rentacarmenadzer.com
1 коментар: