четвртак, 17. јул 2014.

Renta car Beograd


Renta car Beograd klase vozila

Korisnici renta car usluga, kao i pasionirani vozači, vrlo dobro znaju da nisu sva vozila ista. Nije isti doživljaj u sportskom ili malom, ili udobnom putničkom automobilu, ili danas sve popularnijem džipu.


Ponekad  veliki izbor vozila i klasa vozila za iznajmljivanje nam može učiniti komfornijim korišćenje vozila za različite tipove vožnje:

  • gradska vožnja, 
  • putovanja po nepristupačnim i planinskim mestima, 
  • mini bus za grupna putovanja

Navika je čudo, tako da se ne mali broj njih odlučuje za vozilo koje je ranije rentirao i koje je pogodno i prijatno za vožnju.
Kao primer uzeli smo jednu od vodećih agencija za iznajmljivanje vozila u Beogradu i analizirali njene klase vozila.

Bili smo prijatno iznenađeni velikim izborom klasa vozila ove firme, jer pored franšiznih firmi teško je sresti domaću firmu koja ima toliku paletu automobila.

Klase vozila za renta car uslugu

Na osnovu uvida u podatke na sajtu uočili smo klase automobila A, B , C, D , E, F, i G i sasvim je izvesno da one mogu pružiti pogodne uslove i optimalnu vožnju  za različite vrste putovanja i za najprobirljivije korisnike.

Klasa A, (chevroilet aveo 1.2, fiat punto 1.2, i dr) vozila su namenjana za gradsku voznju. Ova vrsta automobila ubraja se u manje vrste, lako je prilagodljiva za urbanu gradsku vožnju odnosno prilagodjena lakom parkiranju, i održavanju na putu u gradskim uslovima. Pogodni su po svojoj ekonomičnosti i fleksibilnosti.Klasa B, (chevrolet aveo sedan, fiat punto evo 1.2, fiat punto grande, hyundai i20 1.2, opel corsa 1,2/1,4, renulat clio 1,2 , skoda fabia 1.2, i dr). Automobili su namenjeni takodje za gradsku vožnju, ubrajaju se u nižu  klasu automobila, u manju vrstu automobila dok ima i vozila koja svojim izgledom podsećaju na veće vrsta vozila po svojim linijama.Klasa C, (audi a1, chevrolet aveo sedan, dacia sandero stepwey, hyundai i30  1.4, opel astra 1.4/1.6, opel cors a, opel meriva 1.4, renulat clio a, toyota jaris 1.33, i dr ) se ubrajaju u srednju klasu automobila. Razlikuju se dve vrste: viša i niža klasa, razlika je u jačini motora kao i izgledu i opremi automobila. Vozila niže klase imaju motore do 100 do 160 ks dok vozila više klase imaju izgled sportskih i kvalitetnih  automobila i bolju opremljenost.
Klasa D, ubraja se u višu srednju klasu, (chevrolet cruze sedan, golf 6, nissan note 1.6 a, opel astra j hatch a, opel astra j sedan, opel astra sedan 1.6, i dr.). Vozila ove klase ubrajaju se u putnička vozila,Klasa E, (chevrolet cruize sedan, chevrolet crzze cw a, chevrolet orlando 5+2, opel isignia, opel zafira, i drugo) vozila su srednje više kategorije vozila. Osvajaju novim tehnoligijom i sigurnosti u vožnji, imaju vrhunsku tehnologiju i osobeni luksuz.Klasa vozila F, ubrajaju se u luksuznu klasu, (chevrolt orlando, chevrolet zafira i dr)  kao i vrste mercedesa,  namena je za luksuzna vožnje, vrhunska oprema i kvalitet.Klasa G, (renault traffic, opel vivaro, opel insignia tourer i drugi) vozila  su za prevoz prilikom grupnih putovanja.

kategoriju S, ubrajaju se sportska vozila.


Umesto zaključka

Specificnosti odredjene klase vozila ubrajaju  ih u odredjenu vrstu, najčešće su to jačina motora kao i opremljenost  vozila,  prilagodjene za  različite vrsta puta. Izbor prilikom iznajmljivanja vozila, nove informacije o klasi  mogu nam koristiti kod njihovih odabira prilikom iznajmljivanja.

Pouzdane renta car agencije za iznajmljivanje vozila učiniće vaš boravak u Beogradu neuporedivo komfornijim i privlačnijim.


1 коментар:

  1. Svako ima svoje potrebe i zahteve tako da za uspesno poslovanje na trzistu rentiranje automobila neophodno je imati siroku paletu vozila. To uveliko limitira "male" igrace i forsira velike firme koje mogu da nabave vise raznovsnih vozila.

    ОдговориИзбриши