уторак, 24. фебруар 2015.

RAZLOZI ZA RENT-A-CAR?

Zašto rent-a-car?


Koji su razlozi da se iznajmi vozilo? Nekada „rentiranje“ vozila je bilo isključivo rezervisano za (bogate) poslovne ljude koji mnogu putuju i koji su naviknuti na određeni lukzuz, ali u današnje vreme ovoj servis je postao dostupan i širem krugu ljudi. Često se dešava da usluge rent-a-car kompanija koriste i oni koji poseduju vlastiti automobil. Iznajmljivanje automobila se širi, nove rent-a-car kompanije se pojavljuju na tržištu, i njihove usluge postaju sve jeftinije.  

Kada je bolje iznajmiti vozilo:



  1. U slučajevima kada se putuje avionom, da li poslovno ili turistički; umesto da se bude zavisan od taksista i javnog prevoza, praktičnije je iznajmiti automobil i tako uživati u slobodi i lepotama dotične destinacije
  2. Kada se radi o nekoj svečanoj prilici, kako što su na primer venčanja, proslave mature, rođendani i slično.

    just married couple in cabrio
  3. Mnoge rent-a-car kompanija imaju u svojoj ponudi visoko luksuzna vozila ili limuzine specijalno za ovakve prilike. Umesto da kupite luksuzni automobil jeftinije je isti iznajmiti. Nije isto povodom proslave godišnjice braka otići u otmeni restoran sa porodičnim golfom ili sa nekim „fensi“ kabrioletom. Nije beznačajan ni prvi utisak kada novu devojku povedete na piće ili u bioskop u glanc novom „Mercedesu“.
  4. Kada se očekuje važan poslovni partner da dođe na sastanak, lakše je i ugodnije pokupiti ga na aerodromu rent-a-carom, ili odvesti grupu klijenata do kojih vam je itekako stalo na  večeru nekim udobnim sedanom ili minivanom. To daje utisak velike profesionalnosti i doprinosi imidžu firme.
  5. Kada treba da se putuje na neki dalji put najbolje je iznajmiti novi auto. Posebno ako se poseduje stariji automobil koji više troši i koji je podložan kvarovima. Rent-a-car agencije poseduju isljučivo nove automobile koji se ne kvare i imaju malu potrošnju goriva.  
  6. Kada porodični automobil nije dovoljno velik ni udoban za neko duže putovanjeJednoj četvoročlanoj  familiji nije lako putovati na letovanje u Grčku sa Twingom ili nekim manjim autom.

    mali automobil
    Reno Twingo

     Malo ve
    ći kombi može rešiti dosta problema većoj grupi koja ide na Kopaonik na skijanje. Jeftinije je unajmiti ga i natrpati u njega ljude i opremu nego otići sa 2 ili 3 sopstvena automobila.  
  7. Kada se planira kampovanje u prirodi, lov, ribolov bolje je uzeti kamionet ili malo robusniji džip.Tako se  štedi sopstveni auto, štede se gume, amortizeri, posebno ako putevi i nisu naročito dobri, što je slučaj kod većine zemalja na Balkanu.


  8. Kod selidbi, ako treba preneti frižider, šporet ili neki komad nameštaja, umesto da se tovari svoj automobil, bolje iznajmiti veće vozilo, možda i kamion, pa da se posao završi u cugu. Ne grebe se svoj automobil, a i cena rent-a-kamiona neretko je manja više puta se vraćati ili platiti agenciji za selidbe.
limuzina za svecane prilike
limuzina

Ovo je samo mali broj razloga da se zapitate dali je možda bolje da se iznajmi vozilo iz najbliže rent-a-car kompanije umesto da se izrabljuje svoj automobil. Ukoliko se setite još nekog razloga slobodno ga navedite.



 



1 коментар:

  1. Ima puno razloga za iznajmljivanje rent a cara, mada je najčešće turistički i poslovni razlog. Iznajmljivanje kabrioleta i limuzina je isto tako dobra stvar kada su svadbe u pitanju, jer je dobra prilika da se provozamo u tako luksuznom vozilu.

    ОдговориИзбриши