субота, 1. август 2020.

Kakvo vozilo da iznajmite za odmor?

Ukoliko iznajmljujete automobil sa kojim ćete putovati negde na odmor, bilo na more, planinu, jezero, banju, itd., ono mora da bude savršeno za tu priliku.

Biranje auta sa kojim nameravate da putujete na odmor je drugačije od biranja automobila sa kojim svakodnevno savlađujete gradske gužve, borite se za parking mesto, putujete na posao, vodite dete u vrtić ili školu. Od takvog vozila se traži da ima dobre karakteristike:

  • da malo troši,
  • da se odbro probija kroz gužvu,
  • da bude startno,
  • da ima dobre amortizere za penjanje na trotoare), koje kod vozila za odlazak na odmor nisu potrebne. 

Zato je najbolje je da to vozilo ostavite kući i da odete do najbliže rent a car agencije i odaberete prigodno vozilo za uživanje u letu.  


Rent a car agencijama leto je pik sezone i oni dobro znaju šta se tada traži.

A traže se sledeći tipovi vozila:



Kabrioleti

iznajmljeni kabriolet za odmor

Kabriolet je izmišljen za letovanje. Podignite krov i pustite da vetar mrsi vašu kosu i uživajte u krajoliku. Da li se nalazite pored mora ili negde na planini, ili jednostavno krstarite krivudavim putevima Srpske Toskane – Takovskog kraja, sa kabrioletom ste najbliže prirodi.

Terenci i SUV-ovi


Ovo leto je u znaku korona virusa, ljudi ne mogu da od na svoja tradicionalna mesta letovanja, u Grčku ili Crnu Goru na more, ali zato može se otići na planininu ili u posetu rodnom selu. A na takva mesta mogu da vas odvezu džipovi i terenci.

Ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode, onda bez razmišljanja treba da iznajmite terensko vozilo. Oni će najbolje savladati loše makadamske puteve ili odvesti vas na mesta do kojih ponekad i nema puteva. Ne tražite od njih udobnu vožnju, moguće je da ćete se malo i ugruvati, ali neponovljiv je doživljaj proći mesta gde se može stići jedino peške i sa dobrim džipom.

SUV-ovi su luksuznija varijanta terenaca. Oni su nešto između limuzina i pravih terenaca.

Njihova vožnja je “mekša” ali komfornija. Imaju više prostora za noge i glave, veći teretni prostor a u nekima može se ugraditi i dodatni red sedišta. Mogu se iznajmiti i verzije sa automatskim menjačem. Ipak nemojte da rizukujete i SUV-om krenuti u obilazak surove planinine gde nema puteva.



Kombiji 


Kombi Opel Vivaro
Kombi Opel Vivaro
Ukoliko ste velika grupa, maksimalno do 15, onda je vaš izbor prirodan – iznajmite kombi. Svaka rent a car agencija mora u svojoj ponudi da ima kombi vozilo. Kombi možete da koristite i kao pokretnu moto kuću, prepraviti ga na način da možete u njemu da jedete i spavate (naravno u dogovoru sa agencijom). Na ovaj način niste vezani sa hotele, hostele, apartmane, imate beskrajno veliku slobodu kretanja.


Limuzine


Naravno, za neke ljude odmor je udobnost, luksuz i stil. Sa limuzinom vi ste gospodar puteva, sa njom ćete stići do udaljenog mesta tako brzo da nećete se ni malo umoriti. Bićete sveži, puni snage i možete 
 odmah da se “bacite” na uživanje. U limuzinama staje i dosta prtljaga, neće ništa da vam fali. 

Limuzinom ćete impresionirati ljude,one su veoma bezbedne i sigurne, sa njom ćete zaboraviti svakodnevicu, jednom rečju bićete stvarno na odmoru.




Umesto zaključka


Svako različito doživlava svoj odmor, pa prema tome bira i vozilo sa kojim će krenuti na put. Retko ko ima automobil koji će da mu obezbedi odmor kakav priželjkuje. 

Zato je iznajmljivanje automobila veoma praktično rešenje. 

Iako rentiranje važi kao skupo, uopšte ne mora da bude tako. Rent a car agencije preko leta daju velike popuste, potrebno je samo na vreme rezervisati vozilo, zato krenite sa planiranjem još u toku zimskih meseci.



2 коментара: