четвртак, 5. септембар 2013.

Kako rezervisati automobil za odmor u Beogradu


Kako rezervisati automobil za odmor u Beogradu


Sve više naših turista iz inostranstva posećuje Beograd i Srbiju. Bilo da su poreklom sa ovih prostora ili baš pravi stranci imaju šta da vide u našem glavnom gradu ali i bezbroj starih i novih turističkih destinacija širom zemlje.

Najlakši i vremenski najisplativiji način da kada turisti dodju u Beograd svoje vreme maksimalno efektivno iskoriste je korišćenjem vozila rent a car. Taksi je ipak preskup, nema ga na svakom mestu gde bi ste želeli da budete, pogotovo ako se dolazi na više dana i ako se želi obići više destinacija.

Ne baš previše teškom logikom spoznajete da je rent a car Beograd i iznajmljivanje automobila veoma praktično i prihvatljivo rešenje. Pošto ste prebrodili prvi i najteži korak, sada je sve samo rutina. Ipka, ne dozvolite da zbog te rutine budete u stisci sa vremenom, da na licu mesta kada se pojavitie ne izaberete ono vozilo koje bi najviše odgovaralo planiranom putovanju.

Dakle, na vreme se opredelite za kategoriju i tip vozila u zavisnosti od komfora, količine prtljaga i naravno broja putnika koji će koristiti vozilo.

Obavezno predvidite i rezeravaciju eventualnih posebnih dodataka ako imate potrebu za njima, kao što su GPS navigacija ili povremeno korišćenje usluga dodatnog vozača.

Kada najkasnije rezervisati vozilo?


Ako planirate odmor u špicevima onda je poželjno da blagovremene izvršite rezervaciju vozila, bilo putem online formulara ili direktnim kontaktom sa izabranom agencijom za rent a car usluge.

Postoji to večno pitanja kada najkasnije uraditi realizaciju da vas kasnije ne boli glava od gubljenja vremena i potrage za odgovarajućim vozilom i agencijom?

Što pre to bolje, većina firmi koje se bave ovim poslom će prihvaitti i rezeraviju putm Internet formulara i rezervacionog sistema, ali postoji i značajan broj onih agencija kod kojih morate lično da se pojavite i i ostavljanjem kopija dokumenata i nekim delom depozita obezbedite odgovarajuće vozilo. Rezervacijom na ovaj način, pre korišćenja iznajmljenog ovzila stičete i odgovarajuće popuste koji nisu zanemarljivi.

Period najma ili vreme trajanja najma definišite u startu. Duži najam obezbedjuje bolju, tj. manju cenu u periodu korišćenja usluge. Ovaj način je isplativiji nego kada produžujete korišćenje vozila za dan, dva ili više na licu mesta. Ako planirate intenzivnije korišćenje unajmljenog automobila, veću kilometražu obavezno proverite da li postoje neka ograničenja po tom pitanju.

Proverite i uslove, vreme i mesto preuzimanja vozila, neke specifične zakonske regulative kojena drugi način nemate vremena da istražujete, poput ograničenja brzine, pojasa, svetala, zatim potrebnu dokumentaciju i načine plaćanja jer će to sve ubrzati procedure preuzimanja automobila.

Naravno, nikada se ne mogu predvideti sve varijante, sve pogodnosti, uslovi korišćenja ali je sasvim poželjno da uložite neko dodatno vreme i raspitate se o uslovima i načinu korišćenja najma kod agencije koju ste izabrali. Dobar plan i blagovremeno planiranje učiniće vam boravak u Beogradu lepšim i prijatnijim.

Umesto zaključka


Današnji ritam življenja ne prepušta previše vremena niti prostora za improvizaciju. Rezervacija rent a car vozila u Beogradu je takodje jedan od poslova koji treba da uradite na vreme i u skladu sa planom za vaš odmor ili posao u Srbiji.


1 коментар:

  1. Nije lako odluciti se koji auto iznajmiti i u kojoj
    agenciji,bitno je kakav auto uzeti.Ja licno iznajmio bih nekog punta ili hyundai.Ukoliko se nesta desi mojom krivicom i ostetim auto manje ce da me kosta.Uslovi,vreme i mesto preuzimanja auta su manje bitni zato moj izbor je VBI rent a car.

    ОдговориИзбриши