субота, 27. мај 2023.

Koje tipove vozila za rent a car preporučujemo

Ništa u životu nije svejedno ili sve je svejedno. Ili ono naše pomirljivo nešto između.

U koju vi kategoriju spadate? Da li se mirite sa tuđim mišljenjima ili pokušavate da izgradite sopstvena i da se borite za njih? Kako donosite odluke? Na osnovu vašeg budžeta ili nekako drugačije?


Da vam olakšamo. Ako se dvoumite koji tip vozila za rent a car da izaberete ovaj tekst bi trebao makar načelno da bude pomoć prijatelja.

Naša preporuka za različite tipova vozila za rent-a-car, pre svega u funkciji od potreba i vaših afiniteta bi mogla da izgleda ovako.

#1 Ekonomična vozila

Ovo su mali i kompaktni automobili koji su pogodni za vožnju u urbanim sredinama i za kratka putovanja. Oni obično imaju nižu potrošnju goriva i niže cijene najma. Prepoznaćete ih i po ceni najma, obično su najjefitnija u ponudama.

#2 Srednje velika vozila

Ove vrste vozila su malo veće od ekonomskih automobila i mogu pružiti malo više prostora za putnike i više prostora za prtljag. Ovo je popularna kategorija za porodična putovanja ili duža poslovna putovanja.

#3 SUV-ovi (Sportski terenci)

Ako vam treba vozilo sa više prostora, pogodno za avanturistička putovanja ili vožnju po neravnim terenima, SUV-ovi su odličan izbor. Oni imaju snažan motor, veću udaljenost od tla i više prostora za putnike i prtljag.



#4 Luksuzna vozila

Gde je hedonizam tu je i luksuz. Ako želite putovati sa stilom i udobnošću, možete razmisliti o najmu luksuznog automobila. To su obično visokokvalitetni automobili s ekskluzivnim performansama i naprednom tehnologijom. Možda je još prerano za autonomna vozila ali ni to više nije predaleka budućnost.



#5 Mini vozila

Mini vozila su mali, lagani automobili koji su posebno praktični i isplativiji za gradske vožnje i parkiranje u sve tešnjim ulicama. Oni su ekonomični sa stanovišta potrošnje goriva ali i cene najma.

#6 Vans ili kombi vozila

Ako putujete u grupi ili trebate vozilo sa velikim prostorom za prtljag, možete razmisliti o najmu vana ili kombi vozila. Ova vozila su pogodna za porodična putovanja, poslovne izlete ili prevoz većih ili manjih grupa.

#7 Sportski automobili

Za ljubitelje brze vožnje i adrenalina, rentiranje sportskog automobila može biti više nego uzbudljivo iskustvo. Sportski automobili su obično snažni, agilni i imaju privlačan dizajn. Oprez kada pritišćete papučicu gasa jer su ovo zaista moćne mašine.



Umesto zaključka

Pri odabiru vozila za najam, preporučujemo da uzmete u obzir više parametara. Najvažniji među njima su broj putnika, količina i gabarit prtljaga koju planirate da nosite, udaljenost koju ćete prevaliti i vaš budžet.

I još nešto. Rezervišite vaše vozillo za rent a car na vreme a najbolja varijanta za to je online rezervacija klase vozila. Možda nećete moći da rezervišete baš željeno vozilo jer agencije u svojoj ponudi imaju najtraženija vozila za iznajmljivanje.

Posebno je važno da proverite dostupnost vozila kod više različitih rent-a-car agencija i provera recenzije kako biste odabrali pouzdanu agenciju za rent a car.


1 коментар:

  1. Kombi vozila imaju još jednu upotrebu. A to je za potrebe selidbe. Ako vam je auto mali a stvari velike i brojne, onda je odlično rešenje iznamiti ga i preseliti se. Jeftinije nego sa agencijom.

    ОдговориИзбриши