среда, 15. јун 2016.

Unapred rezervišite rent a car voziloDošli ste u posetu Beogradu i Srbiji, poslovno ili na odmor nije važno, potreban vam je automobil, ne volite javni prevoz, a  nemate poverenja u taksiste, naravno, obratićete se jednoj od mnogih rent a car agencija na Aerodromu Nikola Tesla. Staćete u red i strpljivo čekati da vam se službenik na šalteru obrati. Obično su radnici vrlo efikasni i brzi, ali čekanje može da se oduži, a može da se desi da je agencija već izdala sve svoje automobile, ili da nemaju taj automobil koji je vama potreban

Naravno, to je za vas prava katatrofa, vama je potreban veći automobil, imate dosta prtljaga, a oni vam nude Smart ili Punto. Jeste da su to odlični gradski automobili, ali vi idete na selo kod rođaka, vama treba SUV ili neki robusniji terenac. Ili oni imaju sportski dvosed kabriolet, što je odlično za brzo putovanje i pokazivanje vašeg statusa, ali vi ste velika grupa, vama treba kombi.


Rešenje je jednostavno: rezervišite auto unapred!


Rezervacija ima nekoliko prednosti:

- Kad sletite na aerodrom vi ste korak dalje od drugih. Dok su ostali u redu, vi opušteno idete do vašeg automobila koji vas čeka na parkingu, ili se samo javite radniku dotične rent a car agencije koji će da vam doveze vaše vozilo. Danas se kaže, vreme je novac, i vi ste tu puno zaradili.

- Zaradili ste i na ceni iznajmljivanja vozila. Agencije vole kada im se vozila unapred rezervišu, i da bi podstakle tu praksu, nude popuste i razne akcije. Nije nevažno ni to što tačno znate koliki su vaši troškovi. Ukoliko je sezona i gužva, automobili za iznajmljivanje su traženi, to automoatski znači da skače i cena najma.  

- Najveći plus je to što rezervacijom dobijate automobil prema vašim potrebama i želji. Već smo to naglasili, ukoliko je sezona u punom jeku, veoma su male šanse da dobiete tu vrstu vozila koja je vama najprikladnija.

Ovako, vi ste već „kaparisali“ vašu limuzinu, i ona je samo vaša. Posebno je važno ako vam treba neka specijalna usluga tipa, sedište za dete ili zimska oprema. Ukoliko se desi da agencija krene „da vrda“ i da vam nudi nešto drugo, znajte da se radi o neozbiljnim ljudima koje treba izbegavati u širokom luku. U ovom vremenu brze komunikacije, negativna reklama brzo putuje, pa prave agencije koje drže do sebe, o tome vode računa. 

Preporučuje se rezervisati vozilo nekoliko nedelja unapred ako putujete u inostranstvo. Svaka država je posebna, svuda važe različiti zakoni i postoje različite prakse, tako da nije loše imati sve unapreddogovoreno . Posebno se to odnosi na cenu iznajmljivanja, kao i sve one komplikacije oko različitih osiguranja i skrivenih troškova.    Kako unapred rezervisati?


Postoje nekoliko načina:
Najjednostavnije je posetiti web sajt agencije, popuniti njihov on line formular, ostaviti svoje podatke,označiti datume kada vam je vozilo potrebno, odabrati vozilo koja vam se sviđa i... to je to. Sve rent a car agencije su prepoznale moć i praktičnost online rezervacije svojih vozila, tako da su maksimalno pojednostavili sam proces istog. 

2 коментара:

  1. Najpouzdanije je rezervisati auto peko sajta rent a car agencija.

    ОдговориИзбриши
  2. Rent a car agencije su prepoznale sve prednosti on line iznajmljivanja i na svojim sajtovima imaju posebnu stranu za rezervacije. Na prvi pogled on line rezervacija može da izgleda pomalo komlikovana, webmasteri teže ka tome da maximalno olakšaju ceo ovaj proces. Ovo je jedan uspešan primer iznajmljivanja vozila u Beogradu preko sajta, gde je čak dodat i broj leta kojim se pristiže.

    ОдговориИзбриши