петак, 7. новембар 2014.

Rent a Car način da bolje upoznate Beograd

Upoznati Beograd uz korišćenje Rent a car usluge


Srpskom prestonicom svakodnevno se kreće mnoštvo iznajmljenih automobila. Za tu uslugu rent-a-car agencijama se plaća prosečno 30 eur do 130 evra za 1-3 dana, u zavisnosti od kategorije vozila i vremena iznajmljivanja. Izbor vozila može da zadovolji različite želje i preferencije, pa se stoga nude razne marke i kategorije vozila za iznajmljivanje, kao što su: Opel, Chevrolet, Fiat, Škoda, Renault, Clio, Hyundai, Golf, Nissan, Toyota, Mercedes i dr. Najčešći klijenti su mnogobrojni turisti, strana predstavništva, razne strane organizacije i dr.

Većina rent a car agencije nude mogućnost iznajmljivanja vozila po principu punog osiguranja i plaćanja po danu, što znači da je kilometraža neograničena. Gorivo pada na teret onoga ko iznajmljuje vozilo.



Rent a Car kao prevozno sredstvo i način upoznavanja Beograda

U mnogim agencijama, kada je vreme godišnjih odmora, uglavnom su klijenti naši ljudi koji su došli iz dijaspore, željni da vide svoju familiju, prijatelje i da obiđu draga mesta, a i novine koje Beograd nudi.
Takođe, značajan broj korinsika su i turisti koji su željni dobrog provoda, kvalitetnog privatnog smeštaja, ali i obilaska Beograda i njegovih znamenitosti  iz iznajmljenog vozila.

Tokom godine, vozila uglavnom iznajmljuju stranci koji su na privremenom radu u našoj zemlji.  U mesecima kada je povećan broj turista potrebno je na vreme rezervisati vozilo ) i na taj način učiniti svoj boravak u Beogradu potpunijim i lepšim.

Korisnici iznajmljenih vozila mogu sami da kreiraju raspored obilaska najvažnijih znamenitosti glavnog grada naše zemlje. Na taj način nisu opterećeni često problematičnim taksi uslugama, čsto neredvnim gradskim prevozom i mogu da svakom, za njih zanimljvom mestu u gradu, posvete dovoljno vremena.

Ova pogodnost naročito dolazi do izražaja prilikom obilaska rubnih opština i krajeva grada, kao što je na primer Avala.

Uslovi korišćenja rentiranih vozila 

Sve rent-a-car agencije imaju univerzalne opšte uslove prilikom iznajmljivanja vozila .



Najčešće su to uslovi da:

  1. Vozač mora imati minimum 21 godinu
  2. Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid
  3. Obavezna identifikacija - lična karta ili pasoš na uvid
  4. Obavezna kreditna kartica kao sredstvo depozita plaćanja ili gotovinski depozit od 300 do 1800 EUR u zavisnosti od klase vozila

Cena koja će se platiri  formira se u zavisnosti od broja dana iznajmljivanja i tipa vozila, a postoje i razni načini uštede pri iznajmljivanju. Što je broj dana veći to je cena usluige najma po danu manja. Mnoge agencije izlaze u susret svojim klijentima tako što u nekim mesecima imaju akcijsku ponudu koja pruža mogućnost iznajmljivanja vozila po ceni nižoj od regularne, a i pogodnosti on-line rezervacije koja svakako štedi vreme i olakšava prostupak rezervacije.


Umesto zaključka


Koji god razlog da vas dovede u Beograd, kada pronađete adekvatan smeštaj u njemu, svakako ste u prednosti kada iznajmite rent a car vozilo, pa svoje poslovne ili privatne aktivnosti možete obaviti mnogo komfornije i brže nego da se krećete gradskim prevozom, a i nećete biti u prilici da dođete u kontakt sa ponekad nepredvidljivim taksi vozačima. Sobzirom da je Beograd ni mali ni veliki, da gužve u saobraćaju nisu kao u gradovima poput Londona, Pariza, Rima, Istambula l sl.,a da još uvek nema metro, rent a car je svakako dobro rešenje za vas.

3 коментара:

  1. Tesko je zamislitineki grad velicine Beograda da nema dobre rent a car agencije, turista sa dubokim dzepom hoce rent a car prevozno sredstvo kako bi bolje razgledao grad nece samo taksi prevoznike da ga prevoze sa mesta na mesto sto kosta vise.

    ОдговориИзбриши
  2. Ako zelite da uzivate u boravku u Beogradu, izbegnite gradski prevoz ako ikako mozete. Bolje je platiti taksi ili iznajmiti auto, da bi odmor bio bas odmor.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gradski prevoz je preporucljiv za ljude koji vole avanturu, miris znoja, i ljubitelje guranja. Preporucujem im jutarnji i popodnevni spic

      Избриши