четвртак, 2. октобар 2014.

Rent a Car saveti za uštedu novca

Rent a car nije luksuz

Iznajmljivanje automobila asocira na skupoću, velike troškove, ponekad i frustiranje i nerviranje. Naravno, to ne mora biti tako, ako se malo udubimo u naučimo ponešto i iz ove oblasti. U ovom članku se nećemo fokusirati na opšte poznate segmente, poput osiguranja, opštih uslova najma, već na one elemente koji nisu vidljivi u ugovorima, ali itekako mogu spustiti cenu ovih usluga.
Većina korisnika rent a car usluga vremenom nauči sitne tehnike i taktike, koje na duže staze učine korišćenje usluga iznajmljivanja jeftinijim vaše troškove prihvatljivijim.
Evo nekih saveta, sugestija, preporuka, kako da i vaše korišćenje ovih usluga bude prihvatljivije i ekonomski isplativije.


Saveti za uštedu novca za rent a car usluge

Ako niste sigurni u kom periodu želite da posetite neku destincaiju, bilo privatno ili poslovno, treba da znate da su rentakar usluge jeftinije van letnje sezone. Savet, ako možete da birate period u toku godine, a da su vam potreben usluge rentiranja, onda su van sezonski periodi bolja  solucija za novčanikkako bi troškove.

Ne robujte brendovima! Pogotovo u Srbiji i Beogradu, postoje jako profesionalne firme, a da nisu franšize ili ogranci svetskih moćnih brendova. One itetako mogu zadovoljiti vaše potrebe kako u pogledu kvaliteta usluge, tako i u pogledu mogućnosti izbora vozila različitih cenovnih kategorija i voznih performansi.
Takodje, ove firme često nude popuste, akcije, u čemu se strane brendirane firme baš nešto i ne ističu.

Proverite web sajtove agencija za iznajmljivanje. Pretražite ih i saznajte da li postoje neki dodatni popusti, neki kodovi koji bi vam omogućili povoljniju rezervaciju. Ako često putujete interesujte se za bonuse lojalnosti, kupone ili neke druge vidove članskih karata. Time stičete neka prava koja mogu da vam znatno olakšaju pronalaženje željenog vozila baš u vreme kada je to vama potrebno.

Pametni telefoni umesto GPS navigacije! Ako se GPS navigacija dodatno naplaćuje, razmislite da li da je dokupite ili koristite skoro identične mogučnosti na vašem pametnom mobilnom telefonu. Eto male uštede, preduslov je da imate telefon novije genercije i da postoji Internet pokrivenost. Naravno, obavezno proverite mogućnost kupovine dodatne lokalne SIM kartice i nekog Internet paketa.

Pratite rejtinge ponudjača usluga iznajmljivanja vozila u državi i gradu koji posećujete. U današnje krizno vreme, kvalitet uslgua može značajno da varira i budite informisani po tom pitanju. Na primer, ove informacije možete dobiti praćenjem aktuelnih komentara prethodnih korisnika usluga firmi koje vi želite da koristite.

Izbor mesta za preuzimanje vozila može doneti uštedu najma vozila. Sasvim razumljivo i logično, proverite koliko variraju cene u funkciji od mesta preuzimanja vozila.

Produžite najam za neki dan, možda na taj način cena najma za celokupan period bude niža. Jednsotavnom kalkulacijom, uvidom u aktulene cenovike, možete dodatno uštedeti produžavanjem najma za neki dan.

Pregovarajte sa agencijama za rent a car usluge. Nekada se putem telefonskih razgovora, ili putem mejla, mogu dobiti povoljniji uslovi. Jer, i vlasnici agencija imaju interes, zarad bolje iskorišćenosti flote, da ponekad snize dodatno cenu akko bi privukli neodlučne korisnike.

Ne morate baš da insistirate na vozilu koje je vaš favorit. Dogadja se da vam agencija može ponuditi, po istoj ceni, bolje i veće vozilo, ako trenutno ne možete da unajmite željeno vozilo jer nije na raspolaganju.


Uvek vratiti automobil pun, da se ne bi dogodilo iznenadjenje da nedostajuću količinu goriva platite puno više.

Slikajte automobili koji iznajmljujete pre preuzimanja. Možda vam baš ova akcija uštedi i vreme i novac.

Ako duže vremena koristite usluge neke agencije za iznajmljivanje, razmislite i o mogućnosti plaćanja unapred, odnosno o eventualnom popustu koji bi ste mogli dobiti od agencije plaćanjem dela najam na taj način.

Umesto zaključka

Planirajte unapred rezervisanje vozila za renta kar. Proguglajte agencije koje se bave tim poslom na destinaciji koju posećujete, pročitajte komentare korisnika njihovih usluga. dobra pripema, 


Rent a car je veoma dinamična oblast poslovanja. Bolje razumevanje načina poslovanje firmi iz ove oblasti može vam smanjiti troškove što je svakako dobra mogučnost čije potencijale treba iskoristiti.

1 коментар:

  1. Saveti šta treba da uradite po dolasku u rentakar agenciju:
    Bez obzira koliko dosadno i naporno delovalo, pročitajte dovoljno detaljno ugovor o najmu kao i opšte uslove najma vozila.
    Naravno, proverite dokumentaciju o vozilu u prisustvu agencijskog ranika, zeleni karton, saobraćajnu dozvolu.
    Sve ono što niste sigurni pitajte na licu mesta i budite istrajni da dobijete decidne odgovore.
    Obavezno istražite sva osiguranja koja su uključena u cenu, i ev. uradite doplatu za ona koja smatrate da treba da doplatite.
    Zamolite da vam u najkraćem daju uputstva kako da postupate u slučaju bilo kakvesaobraćajne nesreće.
    Detaljno pregledajte stanje vašeg vozila z anajm, obavezno ih slikajte ako uočite neku nepravlnost.
    Proverite da li je obavezna dodatna oprema u vozilu.

    ОдговориИзбриши